Alivanca - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aluaturi, Aperitive si preparate, Pizza si aluaturi » Alivanca

Alivanca

Ingrediente:

  • 600 g brânză de vacă;
  • 60 g unt;
  • 50 g smântână;
  • 4 ouă;
  • 100 g mălai;
  • 50 g făină;
  • sare;
  • unt pentru uns tava;
  • 100 g smântână;
  • 50 g zahăr;

Mod de preparere:

Se frământă brânza de vaci cu gălbenuşurile, se adăuga smântână, faină, mălaiul, untul frecat spumă şi sarea. După ce s-a omogenizat bine compoziţia se adăuga albuşurile bătute spumă.

Se unge o tavă cu unt, se toarnă în ea compoziţia şi se băga la cuptor. Când s-a rumenit este gata.

Se serveşte foarte fierbinte cu smântâna îndulcită.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Alivanca  Ingrediente: 400 g brânză de vacă; 4 ouă; 4 linguri mălai; 2 linguri făină; 2 […]
  • Malai Ingrediente: 600 g făină de porumb; 200 g făină de grâu; un kg lapte; 100 g unt; 50 g […]
  • Aluat Fraged cu Dovleac Ingrediente : 100 g unt; 75 g de margarina; 1 pahar de smantana; 250 g faina; 500 g dovleac; 1 […]
  • Aluat fraget cu dovleac Ingrediente: 100 g de unt; 75 g de margarina; 1 pahar de smantana; 250 g de faina; 1½ […]
  • Paine cu lapte  Ingrediente: 1 kg făină; 40 g drojdie; 700 ml lapte; 1 lingură ulei; 20 g zahăr; 2 […]

Comentarii: Alivanca

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player