Alivanca - RETETE CULINARE

Retete culinare » Pizza si aluaturi, Placinte » Alivanca

Alivanca

 Ingrediente:

  • 400 g brânză de vacă;
  • 4 ouă;
  • 4 linguri mălai;
  • 2 linguri făină;
  • 2 linguri smântână;
  • 1 lingură unt;
  • 1 ceaşcă smântână pentru servit;

Mod de preparare:

Se freacă într-un castron brânza de vacă până devine ca o cremă. Se pun pe rând ouăle, mălaiul, făina, smântâna, untul. Se pune sare. Se amestecă bine compoziţia şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt sau aşternută cu foi de varză.

Se coace la cuptor la foc potrivit. Se taie în bucăţi, se servesc fierbinţi cu smântână proaspătă.

Alivanca nu trebuie lăsată să aştepte deoarece se măreşte stând.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Alivanca Ingrediente: 600 g brânză de vacă; 60 g unt; 50 g smântână; 4 ouă; 100 g […]
  • Poale in brau  Ingrediente: 500 g făină; 10 g drojdie (o bucăţică mare cât o nucă); 2 ouă; 1 lingură […]
  • Branzoaice Ingrediente: 400 g făină; 150 g untură; 1 pahar lapte; 50 g drojdie; 3 linguriţe zahăr; 1 […]
  • Placinta “Ana” Ingrediente: 250 g de margarina; 250 ml de apa; 1 lingura de ulei; faina cat cuprinde; sare; 1 […]
  • Placinta cu macaroane  Ingrediente: 250 g făină; 1 lingură ulei; ½ ceaşcă apă caldă; 1/2 linguriţă […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Alivanca http://www.la-cratita.ro/alivanca/ […]

Comentarii: Alivanca

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player