Alivenci Moldovenesti - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Preparate din carne » Alivenci Moldovenesti

Alivenci Moldovenesti

Ingrediente:

1l lapte,
300g malai grisat,
1/2kg branza de vaci,
1/4l smantana,
100 gr unt,
50 gr faina,
4-5 oua,
o lingurita sare.

    Mod de preparare:

    Intr-un lighenas sau ceaun de 3l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe. La primul clocot se adauga malaiul, amestecandu-se ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca.5 minute dupa care se ia de pe foc.
    Cand e aproape rece se adauga smantana, galbenusurile, faina si se amesteca. Se amesteca apoi albusurile batute spuma.
    Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapeteata cu faina) si se da la cuptor 40 de minute. Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

     

    Pofta buna !

    Va recomandam si urmatoarele retete

    • Garnitura de varza dulce Ingrediente: 2 kg varză dulce; 50 ml oţet; 50 ml ulei; 20 g zahăr; 50 g sare; [ad#ad-1] Mod […]
    • Risoto cu limba Ingrediente: 1 ceaşcă orez; 1 limbă de viţel; 1 ceapă; 1 morcov; 1 patrunjel; 3 linguri […]
    • Creier cu Maioneza Ingrediete: 300 g creier, 250 g maioneza, 100 ml smantana, lamaie, mustar, sare, […]
    • Gaina rasol Ingrediente: 1 gaina de 1kg 4L apa zarzavat de supa sare [ad#ad-1] Mod de preparare: Se alege […]
    • Friganele de mamaliga Ingrediente: 400g malai 1 1|4 l lapte indoit cu apa 3 linguri de branza 25 g unt […]

    Comentarii: Alivenci Moldovenesti

    Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
    Get Adobe Flash player