Ingrediente:
- 1 pahar mare (de apă) cu făină;
- 1 pahar mic (de vin ) cu smântână;
- 1 ou întreg;
- 1 linguriţă zahăr pudră;
Se face un aluat şi se întinde cu sucitorul de mărimea unui deget.
Separat:
- 1 pahar mare de făină,
- un pahar mic cu untură,
- margarină sau unt
Mod de preparare:
Se frământă bine împreună, apoi se întinde primul aluat, iar pe el cu un cuţit se întinde al doilea aluat.
Apoi, aluatului i se da forma unui sul . Se taie în două şi se taie cu sucitorul, se pune în tavă. Peste el se pune pesmet sau gris, pe urmă se pun merele, brânza sau nuca. A doua foaie se pune deasupra şi se înţeapă cu furculiţa pentru a nu face băşici.
Merele nu trebuie prăjite, se pun curăţate şi date prin răzătoare, însă crude şi se poate pune şi scorţişoară. După ce s-a copt se scoate si se lasa sa se răcească, dupa care se presară cu zahăr pudră. Se taie în tavă si se serveste.