Antricot de vaca cu sos de ciuperci - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Preparate din carne » Antricot de vaca cu sos de ciuperci

Antricot de vaca cu sos de ciuperci

Ingrediente:

  • 900 g antricot;
  • 500 g ciuperci;
  • 200 g smântână;
  • 200 g ceapă;
  • 100 g untură;
  • 50 g făină;
  • verdeaţă;
  • piper;
  • sare;

Mod de preparare:

Antricotul se taie bucăţi, se bate , iar unde are vine se crestează, se presară cu făină şi se prăjeşte în untură bine încinsă ca antricotul să se prăjească imediat pe ambele părţi.

Când s-au răcit, se pun într-un vas cu capac, în untură se căleşte ceapa, iar când s-a rumenit, se adăuga ciupercile tăiate felii subţiri, se prăjesc puţin împreună totul 10-20 de minute. Se pune smântână bine încălzit. Dacă sosul este prea gros, se poate adăuga puţină supă de oase sau apă caldă. Se serveşte cu garnitura de orez.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Muschi de vaca umplut Ingediente: Un muşchi de vacă; 400 g capac de porc; 200 g slănină; 50 g ceapă; 2 g piper; 2 […]
  • Friganele de mamaliga Ingrediente: 400g malai 1 1|4 l lapte indoit cu apa 3 linguri de branza 25 g unt […]
  • Crochete de ficat Ingrediente: 500 de g ficat; 250 g pesmet; faina; putin patrunjel; 4 oua; sare; piper; 1 […]
  • Pui cu fasole verde Ingrediente: 1 pui mare; 1 kg fasole verde; 1 ceapă mica; 1 linguriţă făină; 1 linguriţă […]
  • Tocanita de berbec cu cartofi Ingrediente: 1 kg came de berbec (spata); 2 linguri untura; 2 ardei grasi; 1 […]

Comentarii: Antricot de vaca cu sos de ciuperci

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player