Ingrediente:
- 8 ardei de marime potrivita;
- 2-3 linguri untdelemn;
- 1 lingurita faina;
- 1 ceasca orez;
- patrunjel verde;
- marar;
- 1 ceapa;
- 1 morcov;
- 1 ceasca bulion mai putin concentrat;
- 1 crenguta de cimbru;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
In jumatate de ulei se pune ceapa sa se caleasca.
Se adauga orezul. Cand s-a ingalbenit se stinge cu 1/2 ceasca apa clocotita. Se adauga putina sare si acoperit cu un capac se fierbe incet pe marginea masinii. Cand orezul a inflorit se ia de pe foc, se adauga morcovul ras, patrunjelul si mararul tocate, piperul si sarea necesara.
Cu acest amestec se umplu ardeii.
Se asaza in tava, peste ei se toarna sosul preparat din restul de ulei incins in care am pus un varf de cutit ceapa tocata, faina prajita putin si stinsa cu bulion si putina apa, patrunjel si sarea necesara; se fierbe putin pe marginea masinii si se da la cuptor sa scada la sos potrivit.
Se poate servi cald sau rece.
uite o alta reteta buna