Aspic fara gelatina - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Aspic fara gelatina

Aspic fara gelatina

Ingrediente:
  • un kg oase de viţel;
  • 600 g şorici;
  • 2-3 albuşuri;
  • 50 g morcovi;
  • 50 g ţelină;
  • două foi de dafin;
  • 2-3 fire de tarhon;
  • oţet;
  • piper;
  • vin;
  • sare;
 
Mod de preparare:
 
Se spală bine oasele, se opăresc şi se pun la fiert în apă rece. Apa trebuie să acopere. Oasele se pun în fund iar deasupra şoriciul. Se fierb încet înlăturând din când în când spuma şi grăsimea. Cu o oră înainte de strecurare, se pun legumele şi sare. Se mai fierbe până şi pe urmă se pune la rece a unei linguri de zeamă, această se întăreşte. Se ia vasul de pe foc, se strecoară, se curăţă di nou de grăsime şi se răceşte la 40 de grade.
 
Se serveşte fierbinte.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Aspic cu gelatina Ingrediente: 2 kg de oase cu cartilagii ca pentru supă; 3 l apă 40-50 g gelatină; 50 g ceapă; 50 […]
  • Galuste de ficat Ingrediente: 200 g ficat; 50 g unt; 2 oua; un g piper; un catel de usturoi; cateva fire de […]
  • Macaroane cu nuci Ingrediente: 500 g macaroane; 200 g nuci fără coajă; 100 g unt; 150 g […]
  • Galuste din faina cu unt Ingrediente: 30 g unt; 2 ouă; 50 g faină; câteva fire pătrunjel […]
  • Salata de naut cu ciuperci Ingrediente: o conservă năut; o conservă ciuperci; 6 fire ceapă verde; o ceapă roşie; ardei gras […]

Comentarii: Aspic fara gelatina

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player