Ingrediente:
- o baghetă;
- un avocado;
- 150 g somon afumat;
- 12 măsline negre fără sâmburi;
- 3 linguri zeamă de lămâie;
- 3 linguri ulei de măsline;
- frunze de salată;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Fructul de avocado se spală, se taie în două şi se scoate sâmburele. Cu o lingură se scoate miezul, care se taie în cuburi foarte mici, apoi se pune într-un bol.
Somonul afumat şi măslinele negre se taie în cuburi foarte mici şi se pun peste cuburile de avocado.
Imediat se adaugă zeama de lămâie, sarea şi piperul. Compoziţia se amestecă bine.
Bagheta se taie în două pe lungime şi se stropesc ambele jumătăţi cu ulei de măsline.
Salata de avocado cu somon se întinde pe jumătate din baghetă, se acoperă cu cealaltă jumătate, apoi bagheta se taie în 4 sandviciuri mai mici.
Fiecare sandvici se aranjează pe câte o frunză de salată şi se serveşte sau se împachetează individual în folie, păstrându-se la rece până la servire.