Bame a la grec - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Bame a la grec

Bame a la grec

Ingrediente:

  • un kg bame;
  • 200 g ceapă;
  • 300 g roşii;
  • 2 legături mărar;
  • 120 g ulei;
  • 50 g bulion;
  • 100 g vin;
  • 20 g vin;
  • 20 piper;
  • 10 g sare de lămâie;
  • zeamă de lămâie;
  • sare;

Mod de preparare:

Se aleg bame mici şi proaspete. Se taie cu atenţie codiţele fără a se atinge miezul, se opăresc şi se răcesc imediat cu apă rece. După ce s-au răcit şi s-au zvântat, se călesc în ulei bine încins şi se stropesc apoi cu sare de lămâie topită în apă. În acelaşi ulei se prăjeşte ceapă tocată care se stinge cu bulion şi zeamă de legume. Se toarnă acest sos peşte bame, se adaugă sare, piper, vin şi verdeaţa tocată. Se amestecă uşor. Se pun deasupra felii de roşii, se lasă să dea în fiert apoi se pune tava la cuptor până se rumenesc roşiile.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Ciuperci a la grec Ingrediente: 800 g ciuperci; 300 g ceapă; 3 legături de mărar şi pătrunjel; 100 g ulei; 100 g […]
  • Telina cu masline Ingrediente: un kg de ţelina; 100 g măsline; 100 g ulei; 30 g faină; 40 g bulion; 200 g […]
  • Pilaf de praz Ingrediente: 800 g praz; 150 g orez; 60 untură; 200 g roşii; sare; piper; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Ghiveci in ulei Ingrediente: 300 g mazăre; 500 g cartofi; o felină; 300 g păstârnac; 300 g ceapă; 100 g […]
  • Dovlecei a la grec Ingrediente: un kg de dovlecei; 200 g mazăre; 200 g arpagic; 2 legături mărar; 120 ml ulei; 3 […]

Comentarii: Bame a la grec

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player