Baton cu nuca - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Baton cu nuca

Baton cu nuca

Ingrediente:

  • 130 biscuiti fara ou;
  • 150ml apa;
  • 3 linguri cu zahar;
  • 1 pahar cu alune;
  • cateva nuci si migdale;
  • 2 linguri cacao;
  • 1 lingurita cu rom;
  • 1 lingurita cu margarina;

Mod de preparare:

Zdrobeste biscuitii, alunele, nucile si migdalele cu ajutorul unui sucitor sau trece-le prin masina de rasnic cafea.

Pregateste un sirop de zahar si apa. Adauga margarina, biscuitii, alunele, nucile si migdalele zdrobite.

Amesteca usor, dupa care aromatizeaza cu putin rom.

Compozitia astfel obtinuta asaz-o pe marginea unui celofan uns cu putin ulei, pe lungime.

Ruleaza usor si lasa la rece cateva ore sau pana a doua zi.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sarlota cu biscuiti Ingrediente: 250 g biscuiţi; 100 g zahăr pudră; 100 g orez; 1/2 l lapte; o ceaşcă cu cremă de […]
  • Sarlota Economica Ingrediente: 500 g marmeladă; 5 linguri de zahăr; 1/2 litru de lapte; un baton de vanilie; coajă […]
  • Serbet de lamaie si portocale Ingrediente: 1.500 kg zahăr; 3 pahare cu apă; o lămâie rasă şi stoarsă; un baton de […]
  • Crema de cacao cu zeamil   Ingrediente: 1 l lapte; 2 linguri de zeamil; 2 linguri rase cu cacao; 2-3 linguri de […]
  • Ciocolata de casa Ingrediente: 150 g unt; 250 g lapte praf; 100 g cacao; 500 g zahăr; 0,150 l […]

Comentarii: Baton cu nuca

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player