Bavareza de cafea cu lapte - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Bavareza de cafea cu lapte

Bavareza de cafea cu lapte

Ingrediente:

  • o ceaşcă de cafea foarte  tare;
  • un pahar mare cu lapte;
  •  2 gălbenuşuri de ou;
  • 75 g zahăr;
  • o lingură de nescafe;
  • 2 foi de gelatină;
  • frişcă;

Mod de preparare:

Se prepară o ceaşcă de cafea foarte tare şi se amestecă cu laptele cald. Se bat gălbenuşurile cu zahărul, peste care se toarnă laptele cu cafea puţin câte puţin. Se dă pe foc mic,fără a lasă să fiarbă. Se adaugă gelatina înmuiata în apă rece şi nescafe-ul. Se toarnă compoziţia într-o formă şi se dă la frigider. Pentru a răsturna cremă, se trece forma câteva secunde prin apă rece, apoi se desprind marginile cu ajutorul unui cuţit. Se distrează cu frişcă.


Va recomandam si urmatoarele retete

  • Bavareza cu Alune Ingrediente: 1/4 l lapte; 250 g alune; 250 g zahăr; 5 ouă; 3 foi de gelatină; 250 g […]
  • Bavareza cu cafea Ingrediente: 4 ceşti de cafea foarte tare; o foaie de gelatină; 100 g frişcă; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sarlota cu biscuiti Ingrediente: 250 g biscuiţi; 100 g zahăr pudră; 100 g orez; 1/2 l lapte; o ceaşcă cu cremă de […]
  • Prajitura cu banane Ingrediente: 4 banane; 2 ouă; 5 linguri cu unt sau margarina; 1 ceaşcă cu zahăr;  1/2 l […]
  • Sarlota de Fructe Ingrediente: 4 gălbenuşuri; 4 linguri de zahăr; 1/4 l lapte; un pahar cu zeamă de fructe; 250 g […]

Comentarii: Bavareza de cafea cu lapte

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player