Bile cu rom - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Bile cu rom

Bile cu rom

Ingrediente:

  • 100 g alune răzuite;
  • 120 g nucă de cocos(fulgi);
  • 100 g unt sau margarina;
  • 100 g zahăr pudră;
  • 1 plic zahăr vanilat;
  • 100 g ciocolată răzuită;
  • 4-5 linguri rom;

Mod preparare:

Alunele răzuite împreună cu fulgii de nucă de cocos se coc uşor apoi se răcesc. Se freacă untul până capătă aspect spumos, apoi amestecând continuu se adaugă zahărul, zahărul vanilat, ciocolata şi romul. în continuare se adaugă alunele răzuite şi fulgii de nucă
de cocos şi se amestecă până se obţine o masă uniformă.

Din această compoziţie se formează mici bomobonele -sau sfere-  care se dau prin nucă de cocos, nuci sau răzuite. Se aşează bilele/sferele în  forme de hârtie şi se dau la rece.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Desert cu morcovi Ingrediente: 2 morcovi mari; ¼ cană apă; ½ cană miere; 2 linguri ulei; 1 linguriţă […]
  • Strudel cu mere Ingrediente: 400 g făină; 200 g zahăr; 150 g unt; 1 lingură de unt­delemn; 1 lingură de […]
  • Sarlota de Fructe Ingrediente: 4 gălbenuşuri; 4 linguri de zahăr; 1/4 l lapte; un pahar cu zeamă de fructe; 250 g […]
  • Tarta cu branza de vaci Ingrediente: 100 g unt; 2 linguri cu zahăr; 1 gălbenuş; 150 g făină; sare. [ad#ad-1] Mod de […]
  • Crema de cacao la pahar   Ingrediente: 1/2 pahar cu zahar; 2 linguri de cacao; 1/2 l lapte; 2 linguri rase de […]

Comentarii: Bile cu rom

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player