Ingrediente:
- 500g carne de vita (cap de piept sau rasol);
- 500g oase;
- 2 cepe;
- 1 morcov;
- 1 patrunjel;
- 1 felie telina;
- 2 rosii;
- 1 ardei;
- 2 cartofi;
- 40g orez;
- 1 ou sau smantana;
- patrunjel verde;
- marar;
- leustean;
- sare;
- bors;
- 3l apa
Mod de preparare:
Carnea, spalata si taiata bucati, se pune la fiert impreuna cu oasele in apa rece. Se aduna spuma, inainte de a da in fiert si se lasa sa fiarba timp de o ora si jumatate. Se adauga apoi sare, ceapa taiata marunt, zarzavatul taiat fideluta in afara de cartofi, verdeata si orez. Cand carnea este aproape fiarta se adauga si cartofii taiati cuburi mici. Se da in clocot borsul separat si se adauga impreuna cu verdeata taiata fin. Se lasa sa dea in clocot impreuna cu supa 2-3 minute. Se drege cu un ou sau se serveste cu smantana.
preferata mea atata doar ca nu pun orez si la cartofi las ceva mai multi, oricum ingredientul principal sunt oasele care ideal ar fi sa aiba ceva maduva ,, 🙂