Bors cu carne de vita - RETETE CULINARE

Retete culinare » Borsuri, Ciorbe si Supe » Bors cu carne de vita

Bors cu carne de vita

Ingrediente:

  • 500g carne de vita (cap de piept sau rasol);
  • 500g oase;
  • 2 cepe;
  • 1 morcov;
  • 1 patrunjel;
  • 1 felie telina;
  • 2 rosii;
  • 1 ardei;
  • 2 cartofi;
  • 40g orez;
  • 1 ou sau smantana;
  • patrunjel verde;
  • marar;
  • leustean;
  • sare;
  • bors;
  • 3l apa

 

Mod de preparare:
Carnea, spalata si taiata bucati, se pune la fiert impreuna cu oasele in apa rece. Se aduna spuma, inainte de a da in fiert si se lasa sa fiarba timp de o ora si jumatate. Se adauga apoi sare, ceapa taiata marunt, zarzavatul taiat fideluta in afara de cartofi, verdeata si orez. Cand carnea este aproape fiarta se adauga si cartofii taiati cuburi mici. Se da in clocot borsul separat si se adauga impreuna cu verdeata taiata fin. Se lasa sa dea in clocot impreuna cu supa 2-3 minute. Se drege cu un ou sau se serveste cu smantana.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Bors Romanesc cu carne Ingrediente: Carne de vaca (piept) 0,600kg; Oase (cu maduva) 0,500 kg; Morcovi 1 buc.; Ceapa 2 […]
  • Bors din carne de vaca Ingrediente: 400 g came de vita cap de piept (sau vitel); 1 morcov; 1 patrunjel; 1 ceapa; 2-3 […]
  • Bors moldovenesc Ingrediente: carne de vita 900g; patrunjel 1 radacina; morcovi 1; ceapa 2; varza dulce 1 […]
  • Bors de Crap Ingrediente: telina – 200g ceapa alba 2-3 orez 130g bors casa 1l leustean 1 […]
  • Bors de miel Ingrediente: 1 cap de miel; picioarele din fata ale unui miel; 3-4 cepe verzi; 1morcov; 1 […]

1 Comment

  1. gabriel says:

    preferata mea atata doar ca nu pun orez si la cartofi las ceva mai multi, oricum ingredientul principal sunt oasele care ideal ar fi sa aiba ceva maduva ,, 🙂

Comentarii: Bors cu carne de vita

Copyright © 2010 - 2019 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player