Ingrediente:
- 2l bors;
- apa 1kg;
- carne de vaca 1kg;
- o ceapa;
- 1 morcov;
- o legatura patrunjel;
- o jumatate de telina;
- o mana de fasole verde;
- un sfert de varza alba;
- 2 cartofi;
- 2 rosii mari;
- o sfecla rosie mica;
- un galbenus;
- 3 linguri smantana;
- verdeata (leustean, marar);
- sare
Mod de preparare:
Se pune la fiert carnea taiata bucati. Cand incepe sa fiarba, se spumeaza de 3 ori. Se pune sare. Se adauga apoi tot zarzavatul, tocat marunt si, spre sfarsit, varza si rosiile (sau 2 linguri de bulion). Se fierbe borsul separat. Cand carnea si zarzavaturile sunt fierte, se adauga borsul si verdeata. In castronul de supa se bate galbenusul cu smantana, diluand cu un polonic de bors. Se toarna in ciorba amestecand incet.