Bors cu smantana - RETETE CULINARE

Retete culinare » Borsuri, Ciorbe si Supe » Bors cu smantana

Bors cu smantana

Ingrediente:

  • 2l bors;
  • apa 1kg;
  • carne de vaca 1kg;
  • o ceapa;
  • 1 morcov;
  • o legatura patrunjel;
  • o jumatate de telina;
  • o mana de fasole verde;
  • un sfert de varza alba;
  • 2 cartofi;
  • 2 rosii mari;
  • o sfecla rosie mica;
  • un galbenus;
  • 3 linguri smantana;
  • verdeata (leustean, marar);
  • sare

Mod de preparare:
Se pune la fiert carnea taiata bucati. Cand incepe sa fiarba, se spumeaza de 3 ori. Se pune sare. Se adauga apoi tot zarzavatul, tocat marunt si, spre sfarsit, varza si rosiile (sau 2 linguri de bulion). Se fierbe borsul separat. Cand carnea si zarzavaturile sunt fierte, se adauga borsul si verdeata. In castronul de supa se bate galbenusul cu smantana, diluand cu un polonic de bors. Se toarna in ciorba amestecand incet.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Bors moldovenesc Ingrediente: carne de vita 900g; patrunjel 1 radacina; morcovi 1; ceapa 2; varza dulce 1 […]
  • Bors de miel Ingrediente: 1 cap de miel; picioarele din fata ale unui miel; 3-4 cepe verzi; 1morcov; 1 […]
  • Bors cu carne de vita Ingrediente: 500g carne de vita (cap de piept sau rasol); 500g oase; 2 cepe; 1 morcov; 1 […]
  • Bors de hribi Ingrediente: 150 g hribi uscati; 400 g varza acra; 1 ceapa taiata marunt; 2 linguri untdelemn; 1 […]
  • Bors rusesc Ingrediente: 1-2 kg oase de porc afumate; 500 g sfeclă; 400 g varză acră; 800 g piept de porc […]

Comentarii: Bors cu smantana

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player