Bors de Crap - RETETE CULINARE

Retete culinare » Borsuri, Ciorbe si Supe » Bors de Crap

Bors de Crap

Ingrediente:

  • telina – 200g
  • ceapa alba 2-3
  • orez 130g
  • bors casa 1l
  • leustean 1 legatura
  • sare
  • crap 1-2 la 400-500g
  • ulei

Mod de preparare:

Se taie ceapa marunt, morcovul foarte subtire pe lung, la fel si telina, se calesc intr-o oala cu un strop de ulei si vegeta (secretul gustului) apoi se pune apa, dar nu f plina pt a putea pune borsul.
Se lasa la fiert cand au fiert legumele circa 1 ora. Se pune orezul separat intr-un vas cat sa intre 1l de bors pt a putea fi fiert. Dupa ce a fiert borsul, se toarna in oala cu legumele, se pune crapul taiat bucati si se lasa sa fiarba 10 minute alaturi de legume, fiind inabusit de borsul de casa.
Intre timp se oparesc rosiile, se decojesc si se taie bucati, apoi sunt puse alaturi de crap. Se da gust cu sare si vegeta si se pune la final leusteanul.
Se stinge focul si se serveste.

 

Pofta buna !

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Bors cu carne de vita Ingrediente: 500g carne de vita (cap de piept sau rasol); 500g oase; 2 cepe; 1 morcov; 1 […]
  • Bors rosu cu coltunasi Ingrediente bors: un kg de sfecla; 60 g de ciuperci; 100 g ceapa; 350 g faina; 500 g bors; 100 […]
  • Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla Ingrediente: 300 g fasole uscata; 100 g ulei; 500 g borş; 300 g sfecla; 100 g ceapa; un […]
  • Bors rusesc Ingrediente: 1-2 kg oase de porc afumate; 500 g sfeclă; 400 g varză acră; 800 g piept de porc […]
  • Bors din carne de vaca Ingrediente: 400 g came de vita cap de piept (sau vitel); 1 morcov; 1 patrunjel; 1 ceapa; 2-3 […]

1 Comment

  1. Bucatareasa says:

    Hmm pare destul de usor de preparat. Am sa incerc si eu 🙂

Comentarii: Bors de Crap

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player