Bors de fasole - RETETE CULINARE

Retete culinare » Borsuri, Ciorbe si Supe » Bors de fasole

Bors de fasole

Ingrediente:

  • 300 g fasole alba;
  • 1 morcov;
  • 1 patrunjel;
  • 1 bucata telina;
  • 1 ceapa;
  • 1 crenguta de cimbru;
  • leustean;
  • sare;
  • bors.

Mod de preparare:

Fasolea aleasa si spalata se pune la foc cu apa rece, acoperind oala pe jumatate cu un capac. Prima apa se arunca.

Cand este fiarta mai mult decit pe jumatate, se adauga zarzavatul in cuburi si ceapa.

Cand fasolea este fiarta complet se sareaza, se pune crenguta de cimbru.

Se inacreste dupa gust cu borsul fiert si adaugandu-se leusteanul se mai lasa la fiert cateva clocote.

Vara 2-3 rosii curatite de coaja, taiate in felii si in loc de ceapa veche frunze de ceapa verde, marar si patrunjel tocate vor da un gust mult mai placut borsului de fasole.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Bors de perisoare Ingrediente: Pentru bors 1 morcov; 1 patrunjel; 1 ceapa; oasele de la […]
  • Bors din carne de vaca Ingrediente: 400 g came de vita cap de piept (sau vitel); 1 morcov; 1 patrunjel; 1 ceapa; 2-3 […]
  • Bors Romanesc cu carne Ingrediente: Carne de vaca (piept) 0,600kg; Oase (cu maduva) 0,500 kg; Morcovi 1 buc.; Ceapa 2 […]
  • Bors de hribi Ingrediente: 150 g hribi uscati; 400 g varza acra; 1 ceapa taiata marunt; 2 linguri untdelemn; 1 […]
  • Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla Ingrediente: 300 g fasole uscata; 100 g ulei; 500 g borş; 300 g sfecla; 100 g ceapa; un […]

Comentarii: Bors de fasole

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player