Bors de legume cu galuste - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe si Supe, Supe » Bors de legume cu galuste

Bors de legume cu galuste

Ingrediente:

  • 2 morcovi;
  • un păstârnac;
  • o ţelină;
  • o ceapă;
  • 5 linguri ulei;
  • o lingură boia de ardei dulce;
  • 500 ml borş;
  • leuştean şi pătrunjel verde tocat;
  • 2 litri apă;
  • sare;

Ingrediente Galuteste:

  • 200 g faină;
  • o linguriţă pătrunjel verde tocat;
  • apă;
  • sare;

Mod de prepare:

Sfecla, morcovii şi ceapă se curata, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Varza roşie se taie fideluta.

Într-un vas se încălzeşte uleiul şi se călesc toate legumele, la foc mediu, amestecând continuu timp de 5 minute.

Peste legumele călite se pun 1,5 litri de apă şi totul se fierbe la foc mediu timp de 15 minute, apoi se adaugă boia de ardei, porumbul, sarea şi piperul.

Borşul se dă într-un clocot separat, apoi se adaugă în vasul cu legume şi totul se mai lasă pe foc mediu 5 minute. Se stinge focul şi deasupra borşului se presare leuştean şi mărar, se acoperă vasul cu un capac iar după 5-10 minute preparatul se poate servi.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Bors de sfecla cu porumb Ingrediente: 3 sfecle; 3 morcovi; o ceapă; 1/2 varză roşie; 300 g boabe porumb; o lingură de […]
  • Bors de legume Ingrediente: 7—800 g legume (dupa sezon); 2 linguri orez; 1/2 I bors; sare; verdeata si […]
  • Bors ucrainean   Ingrediente:   600 g carne de vacă; un kg oase cu măduvă; 100 g morcovi; 60 g […]
  • Bors de miel Ingrediente: 600 g carne miel; 500 g borş; 200 g ceapă; 100 g ceapă verde; un morcov; o […]
  • Bors rosu cu coltunasi Ingrediente bors: un kg de sfecla; 60 g de ciuperci; 100 g ceapa; 350 g faina; 500 g bors; 100 […]

Comentarii: Bors de legume cu galuste

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player