Ingrediente:
- 2 morcovi;
- un păstârnac;
- o ţelină;
- o ceapă;
- 5 linguri ulei;
- o lingură boia de ardei dulce;
- 500 ml borş;
- leuştean şi pătrunjel verde tocat;
- 2 litri apă;
- sare;
Ingrediente Galuteste:
- 200 g faină;
- o linguriţă pătrunjel verde tocat;
- apă;
- sare;
Mod de prepare:
Sfecla, morcovii şi ceapă se curata, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Varza roşie se taie fideluta.
Într-un vas se încălzeşte uleiul şi se călesc toate legumele, la foc mediu, amestecând continuu timp de 5 minute.
Peste legumele călite se pun 1,5 litri de apă şi totul se fierbe la foc mediu timp de 15 minute, apoi se adaugă boia de ardei, porumbul, sarea şi piperul.
Borşul se dă într-un clocot separat, apoi se adaugă în vasul cu legume şi totul se mai lasă pe foc mediu 5 minute. Se stinge focul şi deasupra borşului se presare leuştean şi mărar, se acoperă vasul cu un capac iar după 5-10 minute preparatul se poate servi.