Ingrediente:
- 600 g carne miel;
- 500 g borş;
- 200 g ceapă;
- 100 g ceapă verde;
- un morcov;
- o ţelina;
- o legătură pătrunjel;
- o legătură leuştean;
- 50 g untură;
- sare;
Mod de preparare:
Se taie mărunt ceapă, se adaugă legumele crestate în lung şi se pune totul într-o oală cu apă. Se lasă să fiarbă o oră. Carnea de miel se opăreşte, se taie în bucăţi şi se pune oala cu legume. Se scoate spumă şi se mai fierbe o jumătate de oră după care se adaugă borşul fiert în prealabil.
Se drege cu ceapă verde tăiată mărunt şi călita în untură. Se potriveşte de sare. Se serveşte cu pătrunjel şi leuştean tăiat mărunt şi presărate peste borş la masă.
Se ţine la rece şi pe urmă se serveşte.