Ingrediente:
- 1 cap de miel;
- picioarele din fata ale unui miel;
- 3-4 cepe verzi;
- 1morcov;
- 1 legatura patrunjel;
- 2 linguri orez;
- 1 pahar cu smantana;
- 1 litru bors;
- 2 litri apa;
- sare.
Mod de preparare:
Se curata bine capul de miel, se taie urechile si varful botului cu tot cu nas.
Se spala apoi bine toata carnea. Intr-o oala de trei litri, se pune apa si se aseaza pe plita, la foc domol. In oala, se pune carnea, legumele rase pe razatoare, ceapa tocata si se lasa sa fiarba. Se scoate spuma si se indeparteaza.
Cand carnea este fiarta, se adauga orezul si se lasa 15 minute sa fiarba. Apoi se adauga o crenguta de leustea si un litru de bors si se lasa sa mai dea 2 clocote.
Dupa aceea, se scoate leusteanul. Se drege borsul cu smantana amestecata cu un galbenus batut si se serveste.