Bors de miel - RETETE CULINARE

Retete culinare » Borsuri, Ciorbe si Supe » Bors de miel

Bors de miel

Ingrediente:

  • 1 cap de miel;
  • picioarele din fata ale unui miel;
  • 3-4 cepe verzi;
  • 1morcov;
  • 1 legatura patrunjel;
  • 2 linguri orez;
  • 1 pahar cu smantana;
  • 1 litru bors;
  • 2 litri apa;
  • sare.

Mod de preparare:

Se curata bine capul de miel, se taie urechile si varful botului cu tot cu nas.

Se spala apoi bine toata carnea. Intr-o oala de trei litri, se pune apa si se aseaza pe plita, la foc domol. In oala, se pune carnea, legumele rase pe razatoare, ceapa tocata si se lasa sa fiarba. Se scoate spuma si se indeparteaza.

Cand carnea este fiarta, se adauga orezul si se lasa 15 minute sa fiarba. Apoi se adauga o crenguta de leustea si un litru de bors si se lasa sa mai dea 2 clocote.

Dupa aceea, se scoate leusteanul. Se drege borsul cu smantana amestecata cu un galbenus batut si se serveste.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Bors cu smantana Ingrediente: 2l bors; apa 1kg; carne de vaca 1kg; o ceapa; 1 morcov; o legatura patrunjel; o […]
  • Bors cu carne de vita Ingrediente: 500g carne de vita (cap de piept sau rasol); 500g oase; 2 cepe; 1 morcov; 1 […]
  • Bors cu perisoare de peste Ingrediente: peste 1kg; paine 150g; ceapa 300g; zarzavat 400g; orez 100g; bulion 100g; 2 […]
  • Bors de hribi Ingrediente: 150 g hribi uscati; 400 g varza acra; 1 ceapa taiata marunt; 2 linguri untdelemn; 1 […]
  • Bors rusesc Ingrediente: 1-2 kg oase de porc afumate; 500 g sfeclă; 400 g varză acră; 800 g piept de porc […]

Comentarii: Bors de miel

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player