Bors de perisoare - RETETE CULINARE

Retete culinare » Borsuri, Ciorbe si Supe » Bors de perisoare

Bors de perisoare

Ingrediente:

Pentru bors

  • 1 morcov;
  • 1 patrunjel;
  • 1 ceapa;
  • oasele de la carne;
  • sare;
  • verdeata;
  • bors fiert, dupa gust.

Pentru perisoare:

  • 300 g carne de vita sau porc;
  • 1 felie de paine;
  • 1 ou;
  • verdeata;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:

Zarzavatul se pune la fiert in apa clocotita si sarata (oasele se pun in apa rece). Cand zarzavatul este fiert pe jumatate, se adauga perisoarele.

Carnea se trece prin masina de tocat. Se amesteca si se framanta bine cu ingredientele amintite mai sus.

Din acest preparat se iau mici cantitati de marimea unei nuci potrivite si intre palmele udate cu apa se da forma rotunda.

Cand zarzavatul este fiert pe jumatate se pun in zeama si se fierb la foc incet.

In timpul verii 2-3 rosii curatite de coaja, taiate in felii si curatite de samburi vor da un gust foarte placut.

La sfarsit se inacreste cu borsul fiert, dupa gust.

Se serveste simplu sau cu smantana.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Bors de perisoare

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player