Ingrediente:
- un kg peşte;
- 100 g ceapă;
- ţelina;
- o rădăcină pătrunjel;
- un morcov;
- 2 ardei graşi;
- 50 g ulei;
- 30 g bulion de roşii;
- 200 g roşii;
- 500 g borş;
- o legătură leuştean;
- o legătură pătrunjel;
- sare;
Mod de preparare:
Se taie foarte subţire legumele şi se înăbuşă în ulei. Când s-au muiat se adaugă bulionul de roşii, apă , sare şi se lasă să fiarbă 15-20 de minute. Când legumele au fiert, se adaugă borşul, bucăţi de peşte şi roşii tăiate în cubuleţe. Se mai lasă să fiarbă 10-15 minute nu mai mult, întrucât carnea de peşte dacă fierbe prea mult, se desprinde de pe oase şi se sfărâmă.
Dacă borşul nu este destul de gras, se adaugă 1-2 linguri de ulei. Se serveşte cu pătrunjel şi leuştean verde tocat mărunt şi se poate servi şi cu ardei iute.
Borşul peşte este mai gustos decât cel făcut cu bucăţi de peşte. La capul de peşte se scot urechile şi osul omar împreună cu toate cheagurile de sânge.
Borşul de peşte este acelaşi lucru cu ciorbă de peşte cu diferenţa ca borşul se acreşte cu borş iar ciorbă cu zeamă de varză.