Bors de sfecla cu porumb - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe si Supe, Supe » Bors de sfecla cu porumb

Bors de sfecla cu porumb

Ingrediente:

  • 3 sfecle;
  • 3 morcovi;
  • o ceapă;
  • 1/2 varză roşie;
  • 300 g boabe porumb;
  • o lingură de boia de ardei dulce;
  • 2 linguri leuştean tocat;
  • 2 linguri de mărar verde tocat;
  • 500 ml borş;
  • 1,5 l apă;
  • 4 linguri de ulei;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Sfecla, morcovii şi ceapă se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoare cu ochiuri mari(ceapa se toacă mărunt).

Varza roşie se taie fideluta.

Într-un vas se încălzeşte uleiul şi se căleşte toate legumele, la foc mediu, amestecând continuu timp de 5 minute.

Peste legumele călite se pun 1,5 l de apă şi totul se fierbe la foc mediu timp de 15 minute, apoi se adaugă boia de ardei, porumbul, sarea şi piperul.

Borşul se dă într-un clocot separat, apoi se adaugă în vasul cu legume şi totul se mai lasă pe foc mediu 5 minute. Se stinge focul şi deasupra borşului se presară leuştean şi mărar. Se acoperă vasul cu un capac iar după 5-10 minute preparatul poate servi.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Bors de legume cu galuste Ingrediente: 2 morcovi; un păstârnac; o ţelină; o ceapă; 5 linguri ulei; o lingură boia […]
  • Bors ucrainean   Ingrediente:   600 g carne de vacă; un kg oase cu măduvă; 100 g morcovi; 60 g […]
  • Bors de miel Ingrediente: 600 g carne miel; 500 g borş; 200 g ceapă; 100 g ceapă verde; un morcov; o […]
  • Bors rosu cu coltunasi Ingrediente bors: un kg de sfecla; 60 g de ciuperci; 100 g ceapa; 350 g faina; 500 g bors; 100 […]
  • Bors de peste Ingrediente: un kg peşte; 100 g ceapă; ţelina; o rădăcină pătrunjel; un morcov; 2 ardei […]

Comentarii: Bors de sfecla cu porumb

Copyright © 2010 - 2018 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player