Bors de vitel - RETETE CULINARE

Retete culinare » Borsuri, Ciorbe si Supe » Bors de vitel

Bors de vitel

Ingrediente:

  • 1 kg de carne de vita;
  • 2 radacini de patrunjel;
  • 3 morcovi;
  • o telina;
  • fidea;
  • 2 cepe;
  • 300 g de smantana;
  • bors;
  • 2 oua;
  • suc de rosii;
  • patrunjel verde, hrean si cimbru;

Mod de preparare:

In timp ce fierbe carnea de vita se taie ceapa cubulete, se clateste in putin ulei.

Morcovul si radacina de patrunjel de dau prin razatoare, iar ardeiul gras se taie marunt. Se amesteca toate.

Amestecul rezultat se pune peste carne. Se adauga si legatura de cimbru si se fierb cam jumatate de ora. Se adauga sucul de rosii, 1 pumn de fidea, apoi se acreste cu bors, dupa gust. Se lasa sa fiarba 10-15 minute la foc mic, apoi se scoate cimbrul si se presara patrunjel verde.

Hreanul se da prin razatoarea mica, apoi se amesteca cu smantana si se sareaza. Sosul obtinut este folosit la carnea din bors.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Bors Romanesc cu carne Ingrediente: Carne de vaca (piept) 0,600kg; Oase (cu maduva) 0,500 kg; Morcovi 1 buc.; Ceapa 2 […]
  • Rinichi prajiti Ingrediente 2 rinichi de vitel 1 lingura de untura sare 12 feliute de paine 1 lingura de […]
  • Supa din carne de vita Ingrediente: 1 kg carne de vita; 3 morcovi; 1 patrunjel; 1 pastarnac; 1 felie gulie; 1 felie […]
  • Bors cu carne de vita Ingrediente: 500g carne de vita (cap de piept sau rasol); 500g oase; 2 cepe; 1 morcov; 1 […]
  • Bors moldovenesc Ingrediente: carne de vita 900g; patrunjel 1 radacina; morcovi 1; ceapa 2; varza dulce 1 […]

Comentarii: Bors de vitel

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player