Ingrediente:
- 1 kg de carne de vita;
- 2 radacini de patrunjel;
- 3 morcovi;
- o telina;
- fidea;
- 2 cepe;
- 300 g de smantana;
- bors;
- 2 oua;
- suc de rosii;
- patrunjel verde, hrean si cimbru;
Mod de preparare:
In timp ce fierbe carnea de vita se taie ceapa cubulete, se clateste in putin ulei.
Morcovul si radacina de patrunjel de dau prin razatoare, iar ardeiul gras se taie marunt. Se amesteca toate.
Amestecul rezultat se pune peste carne. Se adauga si legatura de cimbru si se fierb cam jumatate de ora. Se adauga sucul de rosii, 1 pumn de fidea, apoi se acreste cu bors, dupa gust. Se lasa sa fiarba 10-15 minute la foc mic, apoi se scoate cimbrul si se presara patrunjel verde.
Hreanul se da prin razatoarea mica, apoi se amesteca cu smantana si se sareaza. Sosul obtinut este folosit la carnea din bors.