Bors de zarzavat - RETETE CULINARE

Retete culinare » Borsuri, Ciorbe si Supe » Bors de zarzavat

Bors de zarzavat

Ingrediente:

  • 2 cepe;
  • 1 morcov;
  • o legatura de patrunjel;
  • 1 pastarnac;
  • o felie de telina;
  • 2 cartofi;
  • 2 rosii;
  • 1 ardei;
  • cateva foi de varza;
  • un sfert de sfecla;
  • 1 dovlecel;
  • 100g fasole verde;
  • 50g orez;
  • sare;
  • leustean;
  • 100ml untdelemn ;
  • 1l de bors;
  • 2l de apa;
  • 200g de smantana;

Mod de preparare:

Morcovul, telina, sfecla, pastarnacul si patrunjelul se rad, varza se taie fideluta, ceapa se toaca marunt, dovlecelul si cartofii se taie cuburi mici, fasolea bucati, rosiile si ardeiul felii. Morcovul, telina, sfecla, pastarnacul, patrunjelul, ceapa, varza si ardeiul se calesc in untdelemn si se pun la fiert in 2l de apa. Dupa ce au dat in clocot, se adauga fasolea, mazarea, cartofii, dovlecelul, orezul si rosiile. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie zarzavatul. Se sareaza, se presara patrunjel si leustean tocate marunt si apoi se adauga borsul. Se da in clocot 2-3 minute si se serveste cu smantana.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Bors rusesc Ingrediente: 1-2 kg oase de porc afumate; 500 g sfeclă; 400 g varză acră; 800 g piept de porc […]
  • Bors cu carne de vita Ingrediente: 500g carne de vita (cap de piept sau rasol); 500g oase; 2 cepe; 1 morcov; 1 […]
  • Bors moldovenesc Ingrediente: carne de vita 900g; patrunjel 1 radacina; morcovi 1; ceapa 2; varza dulce 1 […]
  • Bors de hribi Ingrediente: 150 g hribi uscati; 400 g varza acra; 1 ceapa taiata marunt; 2 linguri untdelemn; 1 […]
  • Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla Ingrediente: 300 g fasole uscata; 100 g ulei; 500 g borş; 300 g sfecla; 100 g ceapa; un […]

Comentarii: Bors de zarzavat

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player