Ingrediente:
- 2 cepe;
- 1 morcov;
- o legatura de patrunjel;
- 1 pastarnac;
- o felie de telina;
- 2 cartofi;
- 2 rosii;
- 1 ardei;
- cateva foi de varza;
- un sfert de sfecla;
- 1 dovlecel;
- 100g fasole verde;
- 50g orez;
- sare;
- leustean;
- 100ml untdelemn ;
- 1l de bors;
- 2l de apa;
- 200g de smantana;
Mod de preparare:
Morcovul, telina, sfecla, pastarnacul si patrunjelul se rad, varza se taie fideluta, ceapa se toaca marunt, dovlecelul si cartofii se taie cuburi mici, fasolea bucati, rosiile si ardeiul felii. Morcovul, telina, sfecla, pastarnacul, patrunjelul, ceapa, varza si ardeiul se calesc in untdelemn si se pun la fiert in 2l de apa. Dupa ce au dat in clocot, se adauga fasolea, mazarea, cartofii, dovlecelul, orezul si rosiile. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie zarzavatul. Se sareaza, se presara patrunjel si leustean tocate marunt si apoi se adauga borsul. Se da in clocot 2-3 minute si se serveste cu smantana.