Bors din carne de vaca - RETETE CULINARE

Retete culinare » Borsuri, Ciorbe si Supe » Bors din carne de vaca

Bors din carne de vaca

Ingrediente:

  • 400 g came de vita cap de piept (sau vitel);
  • 1 morcov;
  • 1 patrunjel;
  • 1 ceapa;
  • 2-3 castraveciori acri;
  • 1-2 linguri bulion de rosii sau 3-4 rosii curatite de pielita si taiate felii;
  • bors fiert;
  • smantana;
  • patrunjel verde.

Mod de preparare:

Carnea se pune la foc cu apa rece si se spumuieste.

Cand este fiarta mai mult decit pe jumatate, se adauga ceapa si zarzavatul. Se da gust cu sarea necesara.

Dupa 10—15 minute se adauga castraveciorii curatiti de coaja, taiati felii subtiri, bulionul sau rosiile curatite de pielite si taiate in sferturi.

Se adauga borsul fiert inainte si se serveste cu smantana si patrunjel tocat.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Bors Transilvanean cu taietei Ingrediente: Ciolan afumat 1,200 kg; Taietei 0,600 kg; Sare; Bors 1,000 l; Piper; Patrunjel […]
  • Bors cu carne de vita Ingrediente: 500g carne de vita (cap de piept sau rasol); 500g oase; 2 cepe; 1 morcov; 1 […]
  • Bors moldovenesc Ingrediente: carne de vita 900g; patrunjel 1 radacina; morcovi 1; ceapa 2; varza dulce 1 […]
  • Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla Ingrediente: 300 g fasole uscata; 100 g ulei; 500 g borş; 300 g sfecla; 100 g ceapa; un […]
  • Bors de hribi Ingrediente: 150 g hribi uscati; 400 g varza acra; 1 ceapa taiata marunt; 2 linguri untdelemn; 1 […]

Comentarii: Bors din carne de vaca

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player