Bors rece - RETETE CULINARE

Retete culinare » Borsuri, Ciorbe si Supe » Bors rece

Bors rece

Ingrediente:

  • un kg sfeclă;
  • 100 g ceapă verde;
  • 300 g morcov;
  • 2 ouă;
  • 200 g castraveţi proaspeţi;
  • 20-30 g oţet;
  • 2 legături ridichi;
  • o legătură mărar;
  • 200 g smântână;
  • un kg de borş;

Mod de preparare:

Se curăţă sfecla, se spală şi se pune la fiert cu puţină sare şi oţet. După  ce a fiert, se strecoară zeama, se pune sfecla tăiată felii subţiri, ouă fierte tari, ridici, castraveţi, morcovii fierţi în prealabil, mărar tocat mărunt şi smântână.

Se amestecă toate împreună şi se potriveşte de sare şi acru, cu zeama de castraveţi sau borş de tărâţe.

Se prepară de obicei primăvara când legumele sunt fragede.

Sfecla poate fi înlocuită cu frunze tinere de sfeclă sau de lobodă roşie. Frunzele se fierb în borş adăugând puţin oţet ca să nu se sfărâme frunzele şi zeama să rămână roşie.

La acest borş este bine să se pună smântână mai acrişoară.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Bors rusesc Ingrediente: 1-2 kg oase de porc afumate; 500 g sfeclă; 400 g varză acră; 800 g piept de porc […]
  • Bors moldovenesc Ingrediente: carne de vita 900g; patrunjel 1 radacina; morcovi 1; ceapa 2; varza dulce 1 […]
  • Bors de hribi Ingrediente: 150 g hribi uscati; 400 g varza acra; 1 ceapa taiata marunt; 2 linguri untdelemn; 1 […]
  • Bors cu carne de vita Ingrediente: 500g carne de vita (cap de piept sau rasol); 500g oase; 2 cepe; 1 morcov; 1 […]
  • Bors din carne de vaca Ingrediente: 400 g came de vita cap de piept (sau vitel); 1 morcov; 1 patrunjel; 1 ceapa; 2-3 […]

Comentarii: Bors rece

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player