Ingrediente:
- Carne de vaca (piept) 0,600kg;
- Oase (cu maduva) 0,500 kg;
- Morcovi 1 buc.;
- Ceapa 2 buc.;
- Varza cruda;
- Sfecla rosie cateva fire;
- O ceasca de bulion;
- Patrunjel (radacina) 1 buc.;
- Pastarnac 1 buc.;
- Telina 1 buc.;
- Cartofi 4 buc;
- Sare dupa gust;
- Un litru de bors;
- Piper dupa gust;
- Patrunjel (frunze);
- Leustean;
- Marar cateva fire;
Mod de preparare:
Se curata carnea de pielite, se taie, se spala si impreuna cu oasele (sparte) se pune la fiert intr-un litru de apa, spumuindu-se cu atentie.Se adauga zarzavatul taiat felii sau ras pe razatoare, ceapa solzisori,iar varza fideluta.
Se fierbe borsul separat impreuna cu o ceapa tocata marunt. Cand carnea este fiarta se introduc: borsul, bulionul, cartofii taiati rondele. Se adauga patrunjelul (frunze) , leusteanul si mararul tocate fin, cu smantana, turnandu-se incet in ciorba fierbinte.