Bors Romanesc cu carne - RETETE CULINARE

Retete culinare » Borsuri, Ciorbe si Supe » Bors Romanesc cu carne

Bors Romanesc cu carne

Ingrediente:

  • Carne de vaca (piept) 0,600kg;
  • Oase (cu maduva) 0,500 kg;
  • Morcovi 1 buc.;
  • Ceapa 2 buc.;
  • Varza cruda;
  • Sfecla rosie cateva fire;
  • O ceasca de bulion;
  • Patrunjel (radacina) 1 buc.;
  • Pastarnac 1 buc.;
  • Telina 1 buc.;
  • Cartofi 4 buc;
  • Sare dupa gust;
  • Un litru de bors;
  • Piper dupa gust;
  • Patrunjel (frunze);
  • Leustean;
  • Marar cateva fire;

Mod de preparare:

Se curata carnea de pielite, se taie, se spala si impreuna cu oasele (sparte) se pune la fiert intr-un litru de apa, spumuindu-se cu atentie.Se adauga zarzavatul taiat felii sau ras pe razatoare, ceapa solzisori,iar varza fideluta.

Se fierbe borsul separat impreuna cu o ceapa tocata marunt. Cand carnea este fiarta se introduc: borsul, bulionul, cartofii taiati rondele. Se adauga patrunjelul (frunze) , leusteanul si mararul tocate fin, cu smantana, turnandu-se incet in ciorba fierbinte.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Bors cu carne de vita Ingrediente: 500g carne de vita (cap de piept sau rasol); 500g oase; 2 cepe; 1 morcov; 1 […]
  • Bors de vitel Ingrediente: 1 kg de carne de vita; 2 radacini de patrunjel; 3 morcovi; o telina; fidea; 2 […]
  • Bors moldovenesc Ingrediente: carne de vita 900g; patrunjel 1 radacina; morcovi 1; ceapa 2; varza dulce 1 […]
  • Bors cu smantana Ingrediente: 2l bors; apa 1kg; carne de vaca 1kg; o ceapa; 1 morcov; o legatura patrunjel; o […]
  • Bors de fasole Ingrediente: 300 g fasole alba; 1 morcov; 1 patrunjel; 1 bucata telina; 1 ceapa; 1 crenguta de […]

Comentarii: Bors Romanesc cu carne

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player