Ingrediente:
- 300 g fasole uscata;
- 100 g ulei;
- 500 g borş;
- 300 g sfecla;
- 100 g ceapa;
- un morcov;
- o rădăcină pătrunjel;
- o foaie de dafin;
- o legătură de pătrunjel;
- sare;
Mod de preparare:
Se pune fasolea la muiat timp de 2-3 ore după care se pune la fiert in apa rece împreună cu morcovul, pătrunjelul, foaia de dafin, ceapa, boabe de piper si jumătate din ulei. Cu restul de ulei se brezează sfecla.
Când bolul de fasole se sfărâmă intre degete si sfecla s-a muiat separat , se pun toate împreună, se toarnă si borşul fiert înainte se potriveşte de sare si se mai da odată in fiert. Legumele care s-au pus la fiert împreună cu fasolea, se scot când borşul este aproape gata.
Se serveşte presărat cu pătrunjel verde.
Pentru un gust mai bun, se poate adaugă in timpul fiertului, 20-30 g ciuperci uscate sau 100-200 g ciuperci proaspete sau când borşul inca fierbe, costiţa tăiată si călita cu putina ceapa.