Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla - RETETE CULINARE

Retete culinare » Borsuri, Ciorbe si Supe » Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla

Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla

Ingrediente:
  • 300 g fasole uscata;
  • 100 g ulei;
  • 500 g borş;
  • 300 g sfecla;
  • 100 g ceapa;
  • un morcov;
  • o rădăcină pătrunjel;
  • o foaie de dafin;
  • o legătură de pătrunjel;
  • sare;

Mod de preparare:
 
Se pune fasolea la muiat timp de 2-3 ore după care se pune la fiert in apa rece împreună cu morcovul, pătrunjelul, foaia de dafin, ceapa, boabe de piper si jumătate din ulei. Cu restul de ulei se brezează sfecla.
 
Când bolul de fasole se sfărâmă intre degete si sfecla s-a muiat separat , se pun toate împreună, se toarnă si borşul fiert înainte se potriveşte de sare si se mai da  odată in fiert. Legumele care s-au pus la fiert împreună cu fasolea, se scot când borşul este aproape gata.
 
Se serveşte presărat cu pătrunjel verde.
 
Pentru un gust mai bun, se poate adaugă in timpul fiertului, 20-30 g ciuperci uscate sau 100-200 g ciuperci proaspete sau când borşul inca fierbe, costiţa tăiată si călita cu putina ceapa.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Bors rosu cu coltunasi Ingrediente bors: un kg de sfecla; 60 g de ciuperci; 100 g ceapa; 350 g faina; 500 g bors; 100 […]
  • Bors cu perisoare de peste Ingrediente: peste 1kg; paine 150g; ceapa 300g; zarzavat 400g; orez 100g; bulion 100g; 2 […]
  • Bors cu carne de vita Ingrediente: 500g carne de vita (cap de piept sau rasol); 500g oase; 2 cepe; 1 morcov; 1 […]
  • Bors din carne de vaca Ingrediente: 400 g came de vita cap de piept (sau vitel); 1 morcov; 1 patrunjel; 1 ceapa; 2-3 […]
  • Bors de Crap Ingrediente: telina – 200g ceapa alba 2-3 orez 130g bors casa 1l leustean 1 […]

Comentarii: Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player