Ingrediente:
- 3 ouă;
- 1/2 l lapte;
- o lingură de cafea tare;
- 5 linguri de zahăr pudră;
- praf de vanilie;
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă foarte tare şi se adăuga o linguriţă de zahăr, după care se mai bat puţin. Se fierbe laptele cu vanilia. În timp ce clocoteşte, se pune albuşul la fiert, poziţionându-l cu o lingură în mici bulgări. Se fierb un minut şi jumătate pe o parte şi tot atât timp pe partea cealaltă. Se scot apoi bulgăraşii cu spumieră într-o strecurătoare pentru a se scurge bine. Gălbenuşurile se bat cu restul de zahăr şi se varsă încet în laptele cald, amestecând întruna si evitând fierberea compoziţiei. Se adaugă cafeaua şi se lasă sa se îngroaşe pe foc mic. Această cremă se repartizează în cupe iar deasupra se aşează un bulgăraş de zăpadă.
Pentru decorare, se pudrează pe deasupra cu puţin nescafe.