Boules de neige - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Boules de neige

Boules de neige

Ingrediente:

  • 3 ouă;
  • 1/2 l lapte;
  • o lingură de cafea tare;
  • 5 linguri de zahăr pudră;
  • praf de vanilie;

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă foarte tare şi se adăuga o linguriţă de zahăr, după care se mai bat puţin. Se fierbe laptele cu vanilia. În timp ce clocoteşte, se pune albuşul la  fiert, poziţionându-l cu o lingură în mici bulgări. Se fierb un minut şi jumătate pe o parte şi tot atât timp pe partea cealaltă. Se scot apoi bulgăraşii cu spumieră într-o strecurătoare pentru a se scurge bine. Gălbenuşurile se bat cu restul de zahăr şi se varsă încet în laptele cald, amestecând întruna si evitând fierberea compoziţiei. Se adaugă cafeaua şi se lasă sa se îngroaşe pe foc mic. Această cremă se repartizează în cupe iar deasupra se aşează un bulgăraş de zăpadă.

Pentru decorare, se pudrează pe deasupra cu puţin nescafe.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Piure de Castane Ingrediente: 40 de castane; 300 g zahăr; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se crestează coajă la […]
  • Crema de cafea  Ingrediente: 4 ouă; 120 g zahăr; 2 linguri de cafea; 1 lingură de rom; 3 foi de […]
  • Bezele cu cafea Ingrediente: 2 albuşuri de ou; 100 g zahăr pudră; 1 linguriţă cu ulei; 1linguriţă cu […]
  • Cremes Ingrediente: 8 ouă; 9 linguri de făină; 300 gr zahăr tos; 1l lapte; 1 vanilie; 200 gr […]
  • Insulite Ingrediente: 6 albuşuri de ou; 5 linguri de zahăr pudră; Ingrediente caramel :  5 linguri […]

Comentarii: Boules de neige

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player