Braduti de Craciun - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Prajituri » Braduti de Craciun

Braduti de Craciun

Ingrediente:

Pentru  aluat:
250 gr miere de albine
120 gr zahar
70 gr rama (unt)
60 gr untura
2 linguri lapte
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingurita scortisoara macinata
1 plic praf de copt
500 gr faina
300 gr nuca macinata (sau alune macinate)
1 ou
Pentru ornat folosim urmatoarea compozitie:
2 albusuri
320 gr zahar praf

    Mod de pregatire:

    Intr-un vas se pune 250 gr miere ,cu 120 gr zahar,70 gr rama, 60 gr untura si 2 linguri de lapte , si se pune la foc mic sa se incalzeasca pana cand se omogenizeaza totul. Se trage deoparte si se lasa un pic la racit.
    Adaugam apoi 1 lingurita zeama de lamaie, 2 lingurite scortisoara , 1 plic praf de copt, si in cele din urma punem si 500 gr faina ,impreuna cu 300 gr nuca macinata si 1 ou. Totul se lucreaza bine pana obtinem un aluat omogen. Aluatul astfel obtinut se intinde de 3-4 mm si se decupeaza cu forme de steluta de diferite marimi. Daca vrem ca intre "crengi"sa fie si un pic de spatiu decupam si niste forme rotunde mici de aluat.
    Formele astfel decupate se pun la copt in cuptorul preincalzit ptr cateva minute.
    Pt. ornat procedam in felul urmator: 2 albusuri de ou se bat spuma cu 320 gr zahar praf ,la care adaugam 2 lingurite zeama de lamaie ,ca sa nu se intareasca repede . Se coloreaza cu colorant verde si cu o pensula se coloreaza stelutele coapte . Se incepe apoi asanblarea bradutului. Se pun cateva stelute de cea mai mare dimensiune una peste alta ,apoi din cele de minensiune mijlocie si in cele din urma stelutele mici.
    Sa fim sigure ca stelutele raman prinse intre ele reimprospatam un pic suprafata formei cu albusul de ou colorat. Se orneaza cu bombonele , cu cocos si se lasa la uscat.
    Acesti braduleti daca se impacheteaza in folie de celofan se pot oferi si colindatorilor ca si dulciuri.

     

    Pofta buna !

    Va recomandam si urmatoarele retete

    • Prajitura cu mere Ingrediente: 400 gr făină; 1 plic praf de copt; 200 gr margarina; 200 gr zahăr; 3 plicuri zahăr […]
    • Prajitura “Mariuta” Ingrediente: 20 linguri de făină; 6 linguri de zahăr pudră; 100 g unt sau margarina; 3 […]
    • Prajitura fara ou Ingrediente: 300 g făină; 250 g unt sau margarina; 1 lingură cu oţet; 6 linguri cu […]
    • Prajitura “Maia”   Ingrediente: 6 oua; o ceasca de ulei; 6 linguri de zahar pudra; o ceasca de lapte; praf […]
    • Prajitura cu caise Ingrediente: 200 g unt sau margarina; 6 linguri cu zahăr pudră; 1 ou întreg; 1 […]

    Comentarii: Braduti de Craciun

    Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
    Get Adobe Flash player