Branzoaice taranesti - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Branzoaice taranesti

Branzoaice taranesti

Ingrediente:

  • 1/2 cub de drojdie
    2 linguri smantana
    1 cana cu apa calduta
    faina cat cuprinde
    400 grame branza dulce
    2 oua
    esenta de lamaie
    2 linguri de zahar
    untura pentru prajit
    zahar vanilinat pentru servire
    sare

Mod de preparare:

Plamadim maiaua din drojdie, putin apa calduta si un praf de sare. Lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi adaugam restul de apa si framantam cu drag si spor aluatul. Lasam din nou la dospit vreme de juma de ceas. Intre timp pregatim branza, adaugam oua, cele doua linguri de zahar, un praf de sare si esenta de lamaie, amestecam bine si dam deoparte.
De indata ce aluatul este dospit trecem la croit de branzoicute: intindem bine o bucata din aluat si taiem bucati de diferite marimi. Punem intr-o parte a fiecarei bucati de aluat branza, impaturim si presam pe margine cu degetele. Incingem intr-o tava cateva linguri mari de untura si prajim rand pe rand branzoicutele.
Pudram cu zahar vanilinat in momentul servirii.
Sunt bune atat calde cat si reci. Pofta buna!

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Branzoaice Ingrediente: 400 g făină; 150 g untură; 1 pahar lapte; 50 g drojdie; 3 linguriţe zahăr; 1 […]
  • Coltunasi cu Visine Ingrediente: apa sare faina cat cuprinde visine 4-6 linguri de visine [ad#ad-1] Mod […]
  • Covrigei cu susan Ingrediente: 1\2 ceasca de lapte 2 linguri de unt topit 100g zahar 1 lingurita rasa de […]
  • Lebede cu frisca Ingrediente: 2 1/2 dl apă; 100 g unt; 1 linguriţă de zahăr; un praf de sare; 125 g făină; 4 […]
  • Porumb Fiert Ingrediente: -4-6 stiuleti de porumb, in lapte -1 litru de apa -sare, dupa gust Mod de […]

Comentarii: Branzoaice taranesti

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player