Ingrediente:
- 6 felii de franzelă;
- 4 bucăţi de anşoa;
- 3 roşii;
- 3 căţei de usturoi;
- 3 frunze de busuioc;
- 6 frunze ceapă verde;
- o lingură zeamă de limetă;
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Roşiile şi ceapa verde spălate se taie mărunt, se pun într-un bol şi se condimentează cu sare şi piper. Frunzele de busuioc spălate se toacă mărunt şi se adaugă peste roşii împreună cu zeama de limetă. Bucăţile de anşoa se taie mărunt şi se amestecă în compoziţie.
Feliile de franzelă se pune pe o tavă, se introduc în cuptorul încins şi se ţine 5-7 minute. Când se scot, se freacă cu usturoi şi se stropesc cu ulei de măsline extravirgin.
Compoziţia de roşii şi anşoa se aranjează pe feliile de franzelă, servindu-se la micul dejun sau seara la cină.