Ingrediente:
- 1 lingură cu unt;
- 1 lingură cu făină;
- ½ l lapte;
- 1 ou;
- 1 lingură cu rom;
- 3 – 4 mere dulci;
- vanilie;
- zahăr pudră;
- scorţişoară.
Mod de preparare:
Untul, împreună cu făina, se rumenesc pe foc mic, pană se îngălbenesc, se toarnă cate puţin lapte fiert în prealabil cu vanilie, pană se încorporează tot.
Cand s-a răcit, se adaugă un gălbenuş de ou, romul şi albuşul bătut spumă.
Se curăţă merele de coajă şi samburi, se taie în sferturi fi se aşază în formă de stea într-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet.
Se coc merele întai singure, apoi se toarnă compoziţia peste ele şi se coace din nou pană se rumeneşte.
Se răstoarnă pe platou şi se pudrează cu zahăr şi scorţişoară.