Budinca cu Zeamil - RETETE CULINARE

Retete culinare » Budinci, Desert » Budinca cu Zeamil

Budinca cu Zeamil

Ingrediente:

  • 1/2 l lapte;
  • 80 g zeamil;
  • o lingura de unt;
  • 60 g zahar;
  • 2 oua;
  • un plic praf de sare;
  • Mod de preparare;

Mod de preparare:

Se fierbe laptele,la care se adauga zaharul si untul separat Separat, se dizolva zeamilul in putin lapte sau apa rece si se toarna peste lapte, frecandu-se mereu pana se ingroasa.

Se lasa  sa se raceasca, se adauga galbenusurile si la sfarist albusurile batute spuma.Se toarna compozitia intr-o forma inalta unsa cu unt si se pune intr-o baie de apa pe foc circa 45 de minute.

Se rastoarna pe un platon si se serveste fierbinte.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Budinca de cartofi cu carne Ingrediente: 120 g unt; 4 oua; 1 pahar de smantana; 50 g cascaval ras; 500 g cartofi; 300 g […]
  • Budinca de peste Ingrediente: 800 g peste (curatit de oase si trecut de doua ori prin masina de tocat); 200 g […]
  • Budinca de fasole verde Ingrediente: ½ kg fasole verde; 3 oua; 2 linguri faina sau pesmet foarte fin; 1 lingura unt […]
  • Budinca de cartofi cu sunca Ingrediente: 5 cartofi mari; 3 oua; 1lingura unt; faina cat cuprinde; 150 g […]
  • Budinca de conopida Ingrediente: 1 conopida mai mare sau 2 mai mici (circa 1 kg); 4 oua; 50 g unt; 2 linguri […]

Comentarii: Budinca cu Zeamil

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player