Budinca de branza de vaci - RETETE CULINARE

Retete culinare » Budinci, Desert » Budinca de branza de vaci

Budinca de branza de vaci

Ingrediente:

  • O ceasca de ulei;
  • O lingura rasa de faina;
  • O ceasca de lapte dulce;
  • 1/2 kg branza dulce;
  • 2 linguri de zahar;
  • coaja de la 1/2 lamaie;
  • 1/2 pahar de nuci macinate;
  • 3 galbenuse;
  • 3 albuse batute spuma

Mod de preparare:

Faceti un sos alb ca pentru ciulama din: o ceasca de ulei o ligura rasa de faina si o ceasca de lapte dulce. Adaugati 1/2 kg branza dulce  bine sfaramata impreuna cu 2 linguri de zahar, coaja de la 1/2 lamaie, 1/2 pahar de nuci macinate, 3 galbenusuri si la urma 3 albusuri batute spuma. Turnati compozitia intr-o forma bine unsa cu unt si coaceti la cuptor incins pana cand budinca se rumeneste. Se serveste calda pudrata cu zahar.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Budinca de gris Ingrediente: 4 linguri gris 1 l lapte 3 linguri zahar tos 4 oua 150 g zahar pudra 1 praf zahar […]
  • Budinca de mere Ingrediente 500g mere 6 oua 150g unt 150 g zahar vanilat 100g faina 2 linguri de rom 50 g […]
  • Budinca cu Zeamil Ingrediente: 1/2 l lapte; 80 g zeamil; o lingura de unt; 60 g zahar; 2 oua; un plic praf de […]
  • Budinca de carne Ingrediente: 500 g carne de vitel, vita sau porc; 3-4 oua; 100 g franzela; 100 g unt sau […]
  • Budinca de cartofi Ingrediente: 6 cartofi mari 4 galbenusuri 2 linguri de branza rasa 2 linguri de pesmet 2 linguri […]

1 Comment

  1. Max says:

    Aceasta budinca asta imi aminteste de copilarie si de bunica.

Comentarii: Budinca de branza de vaci

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player