Ingrediente:
- 500 g carne de vitel, vita sau porc;
- 3-4 oua;
- 100 g franzela;
- 100 g unt sau untura;
- 1 lingura faina;
- 1 ceasca lapte;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
In 50 g unt sau untura se inabusa carnea trecuta prin masina de tocat de 2-3 ori, adaugand sarea necesara.
50 g unt se infierbinta in craticioara. Se adauga faina si se amesteca bine sa se incorporeze. Amestecand mereu se toarna laptele rece.
Cand s-a ingrosat se ia de pe foc, se raceste si se adauga pe rand galbenusurile de ou, franzela muiata in lapte si stoarsa bine, carnea inabusita dar rece, albusurile batute spuma tare, sarea necesara si piper.
Compozitia se toarna intr-o forma rezistenta la foc, unsa bine si presarata cu pesmet. Se coace in cuptor 30-40 de minute. Se serveste simplu, cu un sos de smantana sau cu sos de rosii.
[…] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Budinca de carne http://www.la-cratita.ro/budinca-de-carne/ […]