Budinca de carne - RETETE CULINARE

Retete culinare » Budinci, Desert » Budinca de carne

Budinca de carne

Ingrediente:

  • 500 g carne de vitel, vita sau porc;
  • 3-4 oua;
  • 100 g franzela;
  • 100 g unt sau untura;
  • 1 lingura faina;
  • 1 ceasca lapte;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:

In 50 g unt sau untura se inabusa carnea trecuta prin masina de tocat de 2-3 ori, adaugand sarea necesara.

50 g unt se infierbinta in craticioara. Se adauga faina si se amesteca bine sa se incorporeze. Amestecand mereu se toarna laptele rece.

Cand s-a ingrosat se ia de pe foc, se raceste si se adauga pe rand galbenusurile de ou, franzela muiata in lapte si stoarsa bine, carnea inabusita dar rece, albusurile batute spuma tare, sarea necesara si piper.

Compozitia se toarna intr-o forma rezistenta la foc, unsa bine si presarata cu pesmet. Se coace in cuptor 30-40 de minute. Se serveste simplu, cu un sos de smantana sau cu sos de rosii.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Budinca de cartofi cu carne Ingrediente: 120 g unt; 4 oua; 1 pahar de smantana; 50 g cascaval ras; 500 g cartofi; 300 g […]
  • Budinca de peste Ingrediente: 800 g peste (curatit de oase si trecut de doua ori prin masina de tocat); 200 g […]
  • Budinca de cascaval Ingrediente: 250 g cascaval ras; 250 g pesrnet fin si trecut prin sita; ½ l lapte; 100 g […]
  • Budinca de dovlecei Ingrediente: 5-6 dovlecei de marime potrivita; 2 linguri faina; 100 g unt; 1 ceasca mare cu […]
  • Budinca de cartofi Ingrediente: 6 cartofi mari 4 galbenusuri 2 linguri de branza rasa 2 linguri de pesmet 2 linguri […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Budinca de carne http://www.la-cratita.ro/budinca-de-carne/ […]

Comentarii: Budinca de carne

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player