Ingrediente:
- 120 g unt;
- 4 oua;
- 1 pahar de smantana;
- 50 g cascaval ras;
- 500 g cartofi;
- 300 g carne de pore sau vita;
- 1 lingura untura;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
La untul pus in castron si frecat spuma se adauga pe rand galbenusurile de ou, smantana, cascavalul, cartofii fierti fara coaja si trecuti prin sita, sarea necesara cu albusurile batute spuma.
Carnea taiata in bucati se inabusa in untura cu sarea necesara. Cand este moale se trece prin masina de tocat carne.
Forma de budinca se unge bine cu untura si se presara cu pesmet. Pe fundul formei se pune un rand de cartofi; peste acesta unul de carne.
In felul acesta se urmeaza pana cand deasupra s-a terminat cu cartofi (eventual si putin cascaval). Se fierbe la aburi 35-40 de minute.
La servit, budinca rasturnata se presara cu cascaval ras.
Imprejur se toarna un sos de rosii.
[…] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Budinca de cartofi cu carne http://www.la-cratita.ro/budinca-de-cartofi-cu-carne/ […]