Budinca de cartofi cu carne - RETETE CULINARE

Retete culinare » Budinci, Desert » Budinca de cartofi cu carne

Budinca de cartofi cu carne

Ingrediente:

  • 120 g unt;
  • 4 oua;
  • 1 pahar de smantana;
  • 50 g cascaval ras;
  • 500 g cartofi;
  • 300 g carne de pore sau vita;
  • 1 lingura untura;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:

La untul pus in castron si frecat spuma se adauga pe rand galbenusurile de ou, smantana, cascavalul, cartofii fierti fara coaja si trecuti prin sita, sarea necesara cu albusurile batute spuma.

Carnea taiata in bucati se inabusa in untura cu sarea necesara. Cand este moale se trece prin masina de tocat carne.

Forma de budinca se unge bine cu untura si se presara cu pesmet. Pe fundul formei se pune un rand de cartofi; peste acesta unul de carne.

In felul acesta se urmeaza pana cand deasupra s-a terminat cu cartofi (eventual si putin cascaval). Se fierbe la aburi 35-40 de minute.

La servit, budinca rasturnata se presara cu cascaval ras.

Imprejur se toarna un sos de rosii.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Budinca de carne Ingrediente: 500 g carne de vitel, vita sau porc; 3-4 oua; 100 g franzela; 100 g unt sau […]
  • Budinca de cartofi Ingrediente: 6 cartofi mari 4 galbenusuri 2 linguri de branza rasa 2 linguri de pesmet 2 linguri […]
  • Budinca de cartofi cu branza Ingrediente: 800 g cartofi; 2 ouă; 100 g smântână; 50 g unt; 300 g […]
  • Budinca de peste Ingrediente: 800 g peste (curatit de oase si trecut de doua ori prin masina de tocat); 200 g […]
  • Budinca de cascaval Ingrediente: 250 g cascaval ras; 250 g pesrnet fin si trecut prin sita; ½ l lapte; 100 g […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Budinca de cartofi cu carne http://www.la-cratita.ro/budinca-de-cartofi-cu-carne/ […]

Comentarii: Budinca de cartofi cu carne

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player