Ingrediente:
- 5 cartofi mari;
- 3 oua;
- 1lingura unt;
- faina cat cuprinde;
- 150 g sunca;
- smantana;
- sare.
Mod de preparare:
Cartofii curatiti de coaja se fierb in apa cu sare.
Se scurg si se tree prin sita. Se pun in castron si amestecand se adauga faina cat va cuprinde. Pe rand se pun galbenusurile de ou si se freaca cu lingura de lemn 5 minute, apoi se inglobeaza usor cu sarea necesara si albusurile batute spuma tare.
Jumatate din aceasta compozitie se toarna in forma de budinca unsa bine si presarata cu pesmet. Peste ea se intinde sunca amestecata cu smantana si deasupra restul de cartofi.
Forma se inchide ermetic si se fierbe in baie de aburi sau se coace in cuptor o jumatate de ora.
Se serveste simplu sau cu cascaval (svaiter) ras pe razatoare.
[…] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Budinca de cartofi cu sunca http://www.la-cratita.ro/budinca-de-cartofi-cu-sunca/ […]