Budinca de cascaval - RETETE CULINARE

Retete culinare » Budinci, Desert » Budinca de cascaval

Budinca de cascaval

Ingrediente:

  • 250 g cascaval ras;
  • 250 g pesrnet fin si trecut prin sita;
  • ½ l lapte;
  • 100 g unt;
  • 6 oua;
  • sare.

Mod de preparare:

Cantitatile de mai sus in afara de oua se pun in craticioara si se fierb amestecand mereu, cateva clocote.

Se ia de pe foc si cand este aproape rece se adauga pe rand galbenusurile, sarea necesara si albusurile batute spuma tare.

Se toarna in forma unsa bine cu unt si presarata cu faina. Se inchide ermetic si se fierbe in baie de aburi o ora.

Se serveste simplu cu unt topit sau presarat cu cascaval ras.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Budinca de cartofi cu carne Ingrediente: 120 g unt; 4 oua; 1 pahar de smantana; 50 g cascaval ras; 500 g cartofi; 300 g […]
  • Budinca de peste Ingrediente: 800 g peste (curatit de oase si trecut de doua ori prin masina de tocat); 200 g […]
  • Budinca de dovlecei Ingrediente: 5-6 dovlecei de marime potrivita; 2 linguri faina; 100 g unt; 1 ceasca mare cu […]
  • Budinca de cartofi cu sunca Ingrediente: 5 cartofi mari; 3 oua; 1lingura unt; faina cat cuprinde; 150 g […]
  • Budinca de conopida Ingrediente: 1 conopida mai mare sau 2 mai mici (circa 1 kg); 4 oua; 50 g unt; 2 linguri […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Budinca de cascaval http://www.la-cratita.ro/budinca-de-cascaval/ […]

Comentarii: Budinca de cascaval

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player