Budinca de conopida - RETETE CULINARE

Retete culinare » Budinci, Desert » Budinca de conopida

Budinca de conopida

Ingrediente:

  • 800 g conopidă;
  • 150 g unt;
  • 200 g făină;
  • un kg lapte;
  • 6 ouă;
  • 150 g pesmet;
  • piper;
  • sare;
  • 50 g untură;

Mod de preparare:

Din 150 g unt, 200 g făină şi un kg lapte, se pregăteşte un sos gros bechamel.

Se fierbe pe plită până se îngroaşă, se dă la o parte să se răcească.

Conopida se fierbe în apă clocotită cu sare după care se desparte buchetele şi se pune în sosul bechamel împreună cu gălbenuşurile, sare ,piper şi la urmă albuşurile bătute bine. 

Compoziţia se aşează într-o formă unsă cu grăsime şi presărată cu pesmet. Se pune la cuptor până se rumeneşte şi se desface de pe marginile formei.

Ca să fie mai picantă, se poate adăuga în budincă, circa 100 g brânză telemea sau caşcaval ras.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Budinca de conopida Ingrediente: 1 conopida mai mare sau 2 mai mici (circa 1 kg); 4 oua; 50 g unt; 2 linguri […]
  • Budinca cu Zeamil Ingrediente: 1/2 l lapte; 80 g zeamil; o lingura de unt; 60 g zahar; 2 oua; un plic praf de […]
  • Budinca de cartofi cu branza Ingrediente: 800 g cartofi; 2 ouă; 100 g smântână; 50 g unt; 300 g […]
  • Budinca de fasole verde Ingrediente: ½ kg fasole verde; 3 oua; 2 linguri faina sau pesmet foarte fin; 1 lingura unt […]
  • Budinca de cascaval Ingrediente: 250 g cascaval ras; 250 g pesrnet fin si trecut prin sita; ½ l lapte; 100 g […]

Comentarii: Budinca de conopida

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player