Ingrediente:
- 800 g conopidă;
- 150 g unt;
- 200 g făină;
- un kg lapte;
- 6 ouă;
- 150 g pesmet;
- piper;
- sare;
- 50 g untură;
Mod de preparare:
Din 150 g unt, 200 g făină şi un kg lapte, se pregăteşte un sos gros bechamel.
Se fierbe pe plită până se îngroaşă, se dă la o parte să se răcească.
Conopida se fierbe în apă clocotită cu sare după care se desparte buchetele şi se pune în sosul bechamel împreună cu gălbenuşurile, sare ,piper şi la urmă albuşurile bătute bine.
Compoziţia se aşează într-o formă unsă cu grăsime şi presărată cu pesmet. Se pune la cuptor până se rumeneşte şi se desface de pe marginile formei.
Ca să fie mai picantă, se poate adăuga în budincă, circa 100 g brânză telemea sau caşcaval ras.