Ingrediente:
- 1 conopida mai mare sau 2 mai mici (circa 1 kg);
- 4 oua;
- 50 g unt;
- 2 linguri faina;
- 1 ceasca mare cu lapte;
- 1 lingura pesmet foarte fin;
- 2 linguri smantana;
- sare.
Mod de preparare:
Conopida desfacuta in buchetele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare (3 linguri de lapte puse in apa care fierbe ii pastreaza culoarea alba). Fiarta se scurge si se zbiceste pe servet curat.
In untul infierbintat in craticioara se adauga faina si amestecand mereu se stinge cu laptele rece. Sosul alb obtinut se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile de ou pe rand, cu pesmetul, smantana si cu albusurile batute spuma tare.
Se incorporeaza usor cu conopida taiata in bucati potrivite. Se toarna in graten sau forma unsa cu unt sau untura si presarata cu pesmet.
Se coace in cuptor ½ de ora. Se serveste simpla sau cu cascaval (svaiter) ras pe razatoare.
[…] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Budinca de conopida http://www.la-cratita.ro/budinca-de-conopida/ […]