Budinca de conopida - RETETE CULINARE

Retete culinare » Budinci, Desert » Budinca de conopida

Budinca de conopida

Ingrediente:

  • 1 conopida mai mare sau 2 mai mici (circa 1 kg);
  • 4 oua;
  • 50 g unt;
  • 2 linguri faina;
  • 1 ceasca mare cu lapte;
  • 1 lingura pesmet foarte fin;
  • 2 linguri smantana;
  • sare.

Mod de preparare:

Conopida desfacuta in buchetele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare (3 linguri de lapte puse in apa care fierbe ii pastreaza culoarea alba). Fiarta se scurge si se zbiceste pe servet curat.

In untul infierbintat in craticioara se adauga faina si amestecand mereu se stinge cu laptele rece. Sosul alb obtinut se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile de ou pe rand, cu pesmetul, smantana si cu albusurile batute spuma tare.

Se incorporeaza usor cu conopida taiata in bucati potrivite. Se toarna in graten sau forma unsa cu unt sau untura si presarata cu pesmet.

Se coace in cuptor ½ de ora. Se serveste simpla sau cu cascaval (svaiter) ras pe razatoare.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Budinca de conopida Ingrediente: 800 g conopidă; 150 g unt; 200 g făină; un kg lapte; 6 ouă; 150 g […]
  • Budinca de dovlecei Ingrediente: 5-6 dovlecei de marime potrivita; 2 linguri faina; 100 g unt; 1 ceasca mare cu […]
  • Budinca de cartofi cu sunca Ingrediente: 5 cartofi mari; 3 oua; 1lingura unt; faina cat cuprinde; 150 g […]
  • Budinca de mere Ingrediente 500g mere 6 oua 150g unt 150 g zahar vanilat 100g faina 2 linguri de rom 50 g […]
  • Budinca de peste Ingrediente: 800 g peste (curatit de oase si trecut de doua ori prin masina de tocat); 200 g […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Budinca de conopida http://www.la-cratita.ro/budinca-de-conopida/ […]

Comentarii: Budinca de conopida

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player