Budinca de creier - RETETE CULINARE

Retete culinare » Budinci, Desert » Budinca de creier

Budinca de creier

Mod de preparare:

  • 500-600 g creier;
  • 2 linguri ulei (unt);
  • 2 chifle;
  • lapte;
  • 4 oua;
  • 2 linguri pesmet foarte fin.

Mod de preparare:

Creierul curatit de pielita se fierbe in apa clocotita si sarata. Fiert se scurge, se inabusa in ulei si se trece prin sita.

Se adauga chiflele muiate in lapte si trecute prin sita, galbenusurile de ou, pesmetul, sarea necesara si albusurile batute spuma.

Se toarna in forma unsa bine si presarata cu pesmet si se fierbe in aburi o jumatate de ora.

Se serveste simplu, presarat cu cascaval sau asociat cu un sos cald, dupa gust.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Budinca de fasole verde Ingrediente: ½ kg fasole verde; 3 oua; 2 linguri faina sau pesmet foarte fin; 1 lingura unt […]
  • Budinca de peste Ingrediente: 800 g peste (curatit de oase si trecut de doua ori prin masina de tocat); 200 g […]
  • Budinca de ciuperci Ingrediente: 500 g ciuperci; 1 lingura untura; 2 chifle; 6 oua; sare; piper. [ad#ad-1] Mod […]
  • Budinca de cartofi cu carne Ingrediente: 120 g unt; 4 oua; 1 pahar de smantana; 50 g cascaval ras; 500 g cartofi; 300 g […]
  • Budinca cu Zeamil Ingrediente: 1/2 l lapte; 80 g zeamil; o lingura de unt; 60 g zahar; 2 oua; un plic praf de […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Budinca de creier http://www.la-cratita.ro/budinca-de-creier/ […]

Comentarii: Budinca de creier

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player