Budinca de dovlecei - RETETE CULINARE

Retete culinare » Budinci, Desert » Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Ingrediente:

  • 5-6 dovlecei de marime potrivita;
  • 2 linguri faina;
  • 100 g unt;
  • 1 ceasca mare cu lapte;
  • 1 pahar (de vin) cu smantana;
  • 50-100 g branza de oaie;
  • marar.

Mod de preparare:

Dovleceii curati si taiati in bucati se fierb in apa sarata. Se scurg bine, se toaca marunt si se amesteca cu branza. Untul se infierbinta in craticioara.

Se adauga faina. Cand aceasta s-a infierbintat, se stinge cu laptele, amestecand mereu pana cand se desprinde de vas.

Luat de pe foc se adauga pe rand galbenusurile, dovleceii, smantana, albusurile batute spuma tare, verdeata si sarea necesara.

Se toarna in forma unsa bine si presarata cu faina si se coace o jumatate de ora in cuptor la foc potrivit.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Budinca de conopida Ingrediente: 1 conopida mai mare sau 2 mai mici (circa 1 kg); 4 oua; 50 g unt; 2 linguri […]
  • Budinca de cartofi cu carne Ingrediente: 120 g unt; 4 oua; 1 pahar de smantana; 50 g cascaval ras; 500 g cartofi; 300 g […]
  • Budinca de cartofi cu sunca Ingrediente: 5 cartofi mari; 3 oua; 1lingura unt; faina cat cuprinde; 150 g […]
  • Budinca de mere Ingrediente 500g mere 6 oua 150g unt 150 g zahar vanilat 100g faina 2 linguri de rom 50 g […]
  • Budinca de peste Ingrediente: 800 g peste (curatit de oase si trecut de doua ori prin masina de tocat); 200 g […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Budinca de dovlecei http://www.la-cratita.ro/budinca-de-dovlecei/ […]

Comentarii: Budinca de dovlecei

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player