Ingrediente:
- 5-6 dovlecei de marime potrivita;
- 2 linguri faina;
- 100 g unt;
- 1 ceasca mare cu lapte;
- 1 pahar (de vin) cu smantana;
- 50-100 g branza de oaie;
- marar.
Mod de preparare:
Dovleceii curati si taiati in bucati se fierb in apa sarata. Se scurg bine, se toaca marunt si se amesteca cu branza. Untul se infierbinta in craticioara.
Se adauga faina. Cand aceasta s-a infierbintat, se stinge cu laptele, amestecand mereu pana cand se desprinde de vas.
Luat de pe foc se adauga pe rand galbenusurile, dovleceii, smantana, albusurile batute spuma tare, verdeata si sarea necesara.
Se toarna in forma unsa bine si presarata cu faina si se coace o jumatate de ora in cuptor la foc potrivit.
[…] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Budinca de dovlecei http://www.la-cratita.ro/budinca-de-dovlecei/ […]