Ingrediente:
- ½ kg fasole verde;
- 3 oua;
- 2 linguri faina sau pesmet foarte fin;
- 1 lingura unt sau untura;
- marar si patrunjel;
- 2 linguri smantana;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
Fasolea curatita, spalata si taiata in bucati potrivit de mari se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge si se zvanta pe servet curat.
Galbenusurile de ou se freaca bine cu smantana. Se adauga faina sau pesmetul, untura sau untul topit, verdeata, sarea necesara si daca dieta permite, putin piper.
Se amesteca usor cu albusurile batute spuma tare. Se toarna cratita unsa bine si presarata cu pesmet si se coace in cuptor.
Se serveste calda.
[…] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Budinca de fasole verde http://www.la-cratita.ro/budinca-de-fasole-verde/ […]