Ingrediente:
- 12 mere mijlocii;
- 120 g zahăr pudră;
- 3 ouă;
- 1 linguriţă de coniac;
- 20 migdale;
- 10 nuci;
- 10 cireşe glasate tăiate;
- ½ borcan cu gem de caise;
- cate un sfert de pară fiartă în sirop pentru fiecare persoană;
- 3 bucăţi de ananas din compot;
- biscuiţi sau fursecuri pentru ornat.
Mod de preparare:
Merele tăiate în felii subţiri se lasă să se macereze împreună cu zahărul timp de o oră, apoi se fierb pană se obţine o marmeladă groasă.
Se adaugă gemul de caise şi, cand s-a răcorit această pastă se pun cele 3 ouă bătute ca la omletă şi coniacul.
Această compoziţie se toarnă într-o formă unsă bine cu unt şi se fierbe la bain-Marie în cuptor; cînd compoziţia rezistă bine la presiunea degetului, înseamnă că este gata.
Se scoate forma din cuptor şi se ţine la cald.
In timp ce compoziţia este la cuptor, se taie nucile in patru sau în opt, migdalele se curăţă şi se rumenesc, se taie ananasul în felii, perele se fierb şi se taie în lungime, iar cireşele în jumătăţi.
Se iau siropul din cutia de ananas şi cel în care au fiert perele şi se pun la foc pană se îngroaşă.
In momentul cînd se serveşte, se răstoarnă compoziţia pe o farfurie rotundă. Fructele se înmoaie în sirop şi se aşază în mijlocul compoziţiei.
Se serveşte călduţă, garnisită cu biscuiţi sau fursecuri.