Budinca de gris - RETETE CULINARE

Retete culinare » Budinci, Desert » Budinca de gris

Budinca de gris

Ingrediente:

  • 4 linguri gris
  • 1 l lapte
  • 3 linguri zahar tos
  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 1 praf zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie.

Mod de preparare:

In cratita in care clocoteste laptele, se toarna grisul in forma de ploaie si se amesteca mereu cu lingura de metal, sa nu se faca cocoloase. Dupa ce a fiert, se lasa sa se raceasca. Intre timp, se freaca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga grisul racit, vanilia, coaja rasa de lamaie si albusurile batute spuma tare. Se toarna intr-o forma sau intr-o cratita unsa bine cu unt si tapetata cu pesmet. Se coace la foc potrivit.

    Va recomandam si urmatoarele retete

    • Budinca de branza de vaci Ingrediente: O ceasca de ulei; O lingura rasa de faina; O ceasca de lapte dulce; 1/2 kg branza […]
    • Sufleu Moca Glasat Ingrediente: 3 galbenusuri; un ou; 150 g zahar; 400 g frisca; 2 linguri cu […]
    • Sufleu de Castane Ingrediente: 500 g castane sau un borcan cu piure de castane; 1/4 L lapte; 100 g zahar; 4 […]
    • Budinca de carne Ingrediente: 500 g carne de vitel, vita sau porc; 3-4 oua; 100 g franzela; 100 g unt sau […]
    • Budinca de legume Ingrediente: 1 kg zarzavat fiert; 100 g unt sau margarina; 2 linguri faina; 1 ceasca lapte; 1 […]

    Comentarii: Budinca de gris

    Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
    Get Adobe Flash player