Budinca de legume - RETETE CULINARE

Retete culinare » Budinci, Desert » Budinca de legume

Budinca de legume

Ingrediente:

  • 1 kg zarzavat fiert;
  • 100 g unt sau margarina;
  • 2 linguri faina;
  • 1 ceasca lapte;
  • 1 lingura cu varf untura;
  • 4 oua;
  • sare;
  • piper;
  • 100 g cascaval.

Mod de preparare:

Din unt (margarina), faina si lapte se prepara un sos alb.

Cand s-a racit se adauga galbenusurile, zarzavatul inabusit in untura (dar racit), sarea necesara, piper si albusurile batute spuma tare.

Compozitia se toarna intr-o forma rezistenta la caldura, unsa bine si presarata cu pesmet. Se coace in cuptor 30-35 de minute.

Coapta si rasturnata pe farfuria de servit, se presara deasupra cu cascaval ras si se sefveste simplu sau cu un sos de rosii sau de smantana.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Budinca cu Zeamil Ingrediente: 1/2 l lapte; 80 g zeamil; o lingura de unt; 60 g zahar; 2 oua; un plic praf de […]
  • Budinca de spanac Ingrediente: 1 kg spanac; 50 g unt (untura); 3 chifle; 3 oua; sare. [ad#ad-1] Mod de […]
  • Budinca de cartofi cu sunca Ingrediente: 5 cartofi mari; 3 oua; 1lingura unt; faina cat cuprinde; 150 g […]
  • Budinca de conopida Ingrediente: 1 conopida mai mare sau 2 mai mici (circa 1 kg); 4 oua; 50 g unt; 2 linguri […]
  • Budinca de fasole verde Ingrediente: ½ kg fasole verde; 3 oua; 2 linguri faina sau pesmet foarte fin; 1 lingura unt […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Budinca de legume http://www.la-cratita.ro/budinca-de-legume/ […]

Comentarii: Budinca de legume

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player