Ingrediente:
- 500 g mere;
- 2 linguri unt topit;
- 4 linguri zahăr;
- 1 ceaşcă orez;
- 1 lingură pesmet;
- un praf de sare;
Mod de preparare:
Se curăţă merele, se taie felii şi se înăbuşă într-o cratiţă cu puţin unt şi zahăr, după gust. Nu se ţin să scadă prea tare. Cojile spălate se pun la fiert şi se strecoară zeama. Se alege o ceaşcă de orez, se spală şi se fierbe cu două ceşti de zeamă strecurată. Când este aproape fiert, se pune un praf de sare şi două linguri de zahăr.
Se dă la o parte. Se unge o cratiţă cu unt, se presară pesmet şi se aşază rânduri alternând de orez şi de mere. După dorinţă se
poate pune şi puţină scorţişoară. Primul şi ultimul rând trebuie să fie de orez.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte. Se dă la o parte pentru a se răci puţin, se răstoarnă şi se serveşte cu sos de vin sau cu orice sirop.
[…] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Budinca de orez cu mere http://www.la-cratita.ro/budinca-de-orez-cu-mere-2/ […]