Ingrediente:
- 1litru de lapte;
- 1ceaşcă cu orez;
- 4 linguri cu zahăr;
- coajă de lămaie;
- 1lingură cu unt sau ulei;
- 5-6 mere curăţate, rase şi stoarse;
- scorţişoară;
- 2 linguri cu zahăr;
- 2 ouă.
Mod de preparare:
Se spală orezul, se dă cateva clocote în apă, apoi se fierbe în lapte cu coaja rasă de lămaie; la urmă se adaugă cele
4 linguri de zahăr.
Jumătate din orez se toarnă într-o formă unsă cu ulei, se aşază deasupra merele rase, stoarse şi amestecate cu zahăr şi scorţişoară, apoi se acoperă cu cealaltă jumatate de orez şi se dă la cuptor pană se rumeneşte puţin deasupra.
Facultativ, se pot adăuga 2 ouă în orez, după ce s-a răcit, înainte de a-l pune la cuptor.