Budinca de peste - RETETE CULINARE

Retete culinare » Budinci, Desert » Budinca de peste

Budinca de peste

Ingrediente:

  • 800 g peste (curatit de oase si trecut de doua ori prin masina de tocat);
  • 200 g franzela;
  • 2-3 oua;
  • 100 g unt sau margarina;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:

Untul se freaca spuma.

Se adauga pe rand galbenusurile de ou, pestele, miezul de franzela muiat in putin lapte, stors si sfaramat intre degete, sarea necesara, piper si albusurile batute spuma tare.

Compozitia se amesteca usor, se toarna intr-un vas rezistent la caldura, uns bine si presarat cu pesmet si se coace in cuptor la baia de aburi 30-40 de minute.

Se serveste calda, simplu. Rece si taiata in felii, asezata pe platou, se imbraca dupa gust cu sos tartar, maioneza, sos de sardele etc.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Budinca de cartofi cu carne Ingrediente: 120 g unt; 4 oua; 1 pahar de smantana; 50 g cascaval ras; 500 g cartofi; 300 g […]
  • Budinca de cartofi cu sunca Ingrediente: 5 cartofi mari; 3 oua; 1lingura unt; faina cat cuprinde; 150 g […]
  • Budinca de fasole verde Ingrediente: ½ kg fasole verde; 3 oua; 2 linguri faina sau pesmet foarte fin; 1 lingura unt […]
  • Budinca cu Zeamil Ingrediente: 1/2 l lapte; 80 g zeamil; o lingura de unt; 60 g zahar; 2 oua; un plic praf de […]
  • Budinca de dovlecei Ingrediente: 5-6 dovlecei de marime potrivita; 2 linguri faina; 100 g unt; 1 ceasca mare cu […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Budinca de peste http://www.la-cratita.ro/budinca-de-peste-2/ […]

Comentarii: Budinca de peste

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player